Els jihadistes del 17-A van planejar atacar a discoteques de Sitges i Lloret

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’objectiu inicial de la cèl·lula jihadista de Ripoll era atemptar a diferents monuments de Barcelona amb explosius accionats a distància i de nit, el 20 d’agost. La Sagrada Família i el Camp Nou figuraven en els plants dels terroristes. També la Torre Eiffel, que el conductor de l’atropellament massiu de la Rambla, Younes Abouyaaqoub, va visitar amb un altre dels membres del grup.

Ho han assegurat aquest dimecres dos mossos d’esquadra en el segon dia del judici dels atemptats de Barcelona i Cambrils de 2017 que van acabar amb 16 persones assassinades.

Un dels policies va prendre declaració a Mohamed Houli a l’hospital després de l’explosió de la casa d’Alcanar (Tarragona) on es van planejar els atacs. Houli s’enfronta a 41 anys de presó per pertànyer a una organització terrorista i per fabricar explosius. “Houli va declarar que l’única intenció era atemptar amb explosius, res d’atropellaments i ganivets. Era atemptar amb bombes”, ha assenyalat. Els joves també van pensar en atemptar en altres llocs: la Tomatina de Buñoll, la seu de l’OTAN i en discoteques de Lloret de Mar i Sitges.