Els centres comercials podran obrir el 7 de desembre

La Generalitat ha avançat dues setmanes l’aixecament de les restriccions al comerç respecte al previst en el primer esborrany. Els centres comercials, que al principi podien tornar a pujar la persiana el 21 de desembre, ho podran fer en la fase 2, passat el pont de la Puríssima.

Aquest dilluns, 23 de novembre, arrencarà el primer tram del pla de desescalada. En aquesta fase es mantindrà la limitació de l’aforament del 30%, però s’aixeca la restricció actual de superfície, delimitada a 800 metres quadrats.

El canvi de plans de govern català arriba just abans del Black Friday, que enguany tindrà lloc el 27 de novembre. Aquesta jornada és una de les més importants per al sector del comerç, especialment en un any com l’actual.

A partir del segon tram, acordat pel 7 de desembre, podran reobrir els centres comercials, encara que amb una superfície limitada al 30%. Amb aquesta mesura els grans magatzems no estaran oberts per al Black Friday però sí per a la campanya de Nadal.

A la resta del comerç es rebaixa el límit d’aforament del 30% al 50%. A més, en aquesta fase s’aixecarà el confinament municipal, que passarà a ser d’àmbit comarcal els caps de setmana.