Els centres comercials celebren la reobertura i demanen “continuar treballant”

L'AECC calcula un impacte del 60% en les vendes des de març per la pandèmia

L’Associació Espanyola de Centres i Parcs Comercials (AECC) ha celebrat la reobertura d’aquests establiments a partir de dilluns, encara que sigui només entre setmana i amb un aforament del 30%. “Després de mesos de tancaments acumulats, es feia urgent i necessari”, ha afirmat el responsable de l’AECC a Catalunya, Víctor Garcia, en declaracions a l’ACN.
El directiu ha celebrat la decisió del Procicat, però ha demanat continuar “relaxant” les mesures, impulsar campanyes de suport i donar ajudes directes. “La reobertura és el primer pas, però no la solució del problema”, ha manifestat. De fet, ha estimat un impacte del 60% de les vendes des de març per la pandèmia.
El directiu ha assegurat que una de les mesures “més important” per normalitzar la situació dels centres comercials és la reobertura. Tot i això, ha assegurat que es tracta d’un sector “molt tocat” i ha demanat “continuar treballant” a reduir les restriccions i donar ajudes directes per assolir una plena recuperació del sector.

Garcia ha demanat “no fer cap pas enrere” i ha assegurat que la reobertura dels centres comercials, conjuntament amb el procés de vacunació, podria ser el “pas definitiu” cap a la recuperació del comerç. El responsable de l’AECC a Catalunya ha reconegut que aquest sector no pot “treballar amb normalitat” per l’impacte de la pandèmia, però ha recordat que hi ha mesures per evitar prendre decisions “tan dures” com el tancament dels establiments.

Respecte a la decisió del Procicat, Garcia ha assegurat que els centres comercials necessiten treballar amb “molta més antelació” i ha assegurat que la falta de previsió afectarà especialment les botigues, amb un “repte més difícil” a l’hora de gestionar l’estoc o el personal. Així mateix, ha criticat que no s’inclogui la restauració i ha demanat equiparar les “desigualats” dins d’un mateix sector.

En qualsevol cas, Garcia ha valorat “molt positivament” la decisió del Procicat. “Per fi podem començar a reobrir i treballar per normalitzar la situació dels centres comercials”, ha celebrat. El responsable de l’AECC a Catalunya preveu que tots els establiments estiguin operatius dilluns, si bé contempla que algunes botigues molt puntuals hagin d’endarrerir la reobertura per motius d’organització.