Els CAP contactaran amb els majors de 80 anys per vacunar-los

El Departament de Salut vol començar a vacunar, aquesta setmana, les persones de més de 80 anys que no viuen en residències, sinó a casa seva.

La intenció és començar per les persones més vulnerables d’aquest col·lectiu, les que tenen reconeguda una gran dependència, segons ha explicat el secretari general de Salut, Marc Ramentol.

Es tracta d’unes 31.350 persones que Ramentol ha remarcat que són “molt ben conegudes pel seu equip d’atenció primària”.

Una opció serà administrar la dosi en el domicili de la persona; una altra és fer-ho en el centre de dia, si la persona n’és usuària; i també es podria vacunar en el CAP o en el punt de vacunació corresponent. La decisió final sempre dependrà, en última instància, de la situació concreta de cada persona.

Aquestes persones començaran a rebre un missatge del seu centre d’atenció primària a partir d’aquesta setmana, un cop elaborat el pla de vacunació.

En aquest sentit, Ramentol ha volgut remarcar que aquesta fase del pla de vacunació té una “especial complexitat organitzativa”, pel tipus de població i pel fet que està majoritàriament en el seu domicili”, un fet que complica la logística d’administració de les dosis, que un cop preparades han d’administrar-se en poc temps.

A partir d’aquí, la previsió és vacunar tota aquesta franja d’edat, integrada, a Catalunya, per unes 406.000 persones.