El trànsit de vianants cau un 40% a Barcelona a l’agost per la falta de visitants estrangers

Catalunya registra un descens del 35%

Les restriccions de mobilitat i la falta de turistes han provocat una caiguda del trànsit de vianants a l’estiu. A Barcelona, s’ha registrat un descens interanual del 40% en el període comprès entre el 27 de juliol i el 30 d’agost, segons dades registrades pels sensors de TC Group Solutions. L’última setmana d’agost, el descens va ser més pronunciat, fins a una caiguda del 44% a la capital catalana i Sevilla; seguida d’una disminució del 40% a Palma; un 36% a Madrid, i un 32% a València i Bilbao.

Per comunitats autònomes, Balears ha estat la més afectada, amb una caiguda del 40%, seguida de Madrid i Catalunya, amb un descens del 35%. A València, el trànsit de vianants ha disminuït un 30%; a Andalusia, un 25%, i a Galícia, un 20%.

“Tot i la confiança en una recuperació de l’economia en V, les dades de comportament del trànsit de vianants de totes les comunitats autònomes assenyalen que la tornada a la normalitat en els carrers i en el consum encara queda lluny”, conclou l’empresa de sistemes de ‘retail intelligence’.