El SEPE treballa “sense descans” per restablir el servei

El director de l'entitat demana "tranquil·litat" i afirma que els servidors i les dades personals no han estat afectats

El director del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), Gerardo Gutiérrez, ha assegurat que l’entitat ha estat treballant “tota la nit” i aquest dimecres al matí per restablir el servei. “Possiblement no es trigarà massa a obrir la web, sobretot a efectes informatius per començar a donar informació”, ha assegurat en una entrevista a la ‘COPE’. En canvi, Gutiérrez ha afirmat que cal ser “especialment curosos” amb l’aixecament de les comunicacions en l’àmbit de la gestió. En qualsevol cas, el director del SEPE ha demanat “tranquil·litat” i ha assegurat que els servidors, les dades personals i el sistema d’aplicacions informàtiques de gestió de prestacions no ha quedat afectat.
Gutiérrez ha recordat que l’atac informàtic no ha afectat les nòmines de prestacions i ha afirmat que les persones continuaran cobrant amb tota normalitat. “És una situació que ens complica la vida diària, però seguirem sent la institució d’escut social”, ha manifestat.

Els experts informàtics del Centre Criptològic Nacional, del SEPE i de la Secretaria General de l’Administració Digital estan treballant “sense descans” per resoldre l’atac informàtic. L’equip tècnic responsable del sistema informàtic i la Secretaria General de l’Administració Digital també estan treballant per poder obrir l’accés a informació i consultes de la web. Mentre duri aquesta situació no es contaran els terminis de còmput vigents en la tramitació de diferents prestacions o subsidis del SEPE.

Així mateix, aquest dimecres les oficines d’ocupació estan atenent les persones amb cita prèvia per via telefònica. El SEPE ha agraït la col·laboració de les comunitats autònomes, que han aportat les línies d’atenció per prestar aquest servei.

El SOC talla les línies de comunicació amb el SEPE

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha afirmat que el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) va tallar “ràpidament” les línies de comunicació informàtica amb el SEPE quan es va produir l’atac informàtic per protegir els sistemes.

Per altra banda, el departament ha donat indicacions per tal que totes les gestions que s’han de fer des del SOC i després passar al SEPE es continuïn fent d’aquesta manera. Un cop el SEPE tingui controlada la situació, aquests processos s’introduiran de manera informàtica.