El registre civil de Barcelona es col·lapsa i no comptabilitza morts

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Registre Civil de Barcelona ha col·lapsat i ha deixat de recomptar les incscripcions de defuncions tal com ho feia fins ara. De fet, mentre que les xifres de morts recollides als registres civils d’arreu de Catalunya augmenten de manera destacada, en relació a l’any passat, el sistema barceloní hauria col·lapsat. Així ho ha asssegura l’Agència Catalana de Notícies (ACN) en una informació que detalla que les darreres cinc setmanes només s’han registrat 13 defuncions. Un any enrere, en el mateix període, se’n van apuntar 1.510 morts.

Aquestes xifres tindrien a veure amb la saturació d’alguns registres per la falta de personal i de mitjans telemàtics que també està complicant que es puguin inscriure, per exemple, els nadons nascuts.

De fet, tal i com explica Tot Barcelona, mentre que el registre de la ciutat no hauria inscrit cap mort les últimes dues setmanes, durant la primera d’abril, la resta de registres de Catalunya van aplegar el doble de morts que l’any 2019. En concret, es va detectar un 66% d’augment als registres civils ordinaris principals i un 230% d’increment en el cas dels registres civils delegats dels jutjats de pau.

Així, malgrat encara queda la suma dels registres de la capital catalana, els municipis de la resta de la demarcació de Barcelona han fet créixer la xifra de morts respecte a l’any anterior. Se n’han detectat un 63% més, acostant-se als 7.000 morts, davant dels 4.200 de l’any passat.