El Port de Barcelona renova el conveni de la xarxa RESCAT amb el departament d’Interior

L’acord té un termini de quatre anys, prorrogables a quatre més

El Port de Barcelona ha renovat el conveni d’adhesió a la xarxa pública de comunicacions de Catalunya pels serveis de seguretat i emergència, coneguda com a xarxa RESCAT. L’acord signat amb el departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya té un termini de quatre anys, prorrogables a quatre més.
La xarxa RESCAT permet aprofitar una infraestructura de comunicacions ja existent a Catalunya orientada a les emergències, que dona garantia de cobertura a tot el territori del Port de Barcelona; proporcionar unes sinergies a l’ús del servei de manteniment de la xarxa i dels terminals per part de l’empresa pública Rescat, que ofereixen garantia tècnica, coneixement expert  i rapidesa en el temps de resposta; i integrar al cos de la Policia Portuària en els operatius d’emergència davant d’incidències i emergències portuàries que facin necessària la intervenció de Bombers, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana, Protecció Civil, el SEM i altres col·lectius que estan integrats sota aquest mateix sistema de comunicacions.
La renovació d’aquest acord estratègic s’ha celebrat a la Sala Barcelona del Port de Barcelona amb la presència de la presidenta del Port, Mercè Conesa, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i el director de l’Oficina de Coordinació de la xarxa RESCAT, Xavier Rius. La presidenta del Port ha mostrat la seva satisfacció per la renovació del conveni i ha destacat que “per una infraestructura crítica com el Port de Barcelona, formar part d’una xarxa d’emergències i seguretat fiable és clau per afrontar l’activitat diària amb absolutes garanties”.
Per la seva banda, el conseller d’Interior ha posat de relleu la importància del que significa la interconnexió del Port de Barcelona amb aquesta xarxa RESCAT “davant la complexitat que suposa el camp de les emergències”. Sàmper ha manifestat que “és imprescindible que l’Autoritat Portuària tingui els mecanismes de comunicació ràpida, fluïda i directa” amb els cossos d’emergències i seguretat. “Aquest canal de comunicació l’han de tenir en un segon perquè en tota emergència el factor temps és el més important”, ha insistit. El titular d’Interior també ha  manifestat la seva “alegria per aquesta renovació del conveni i aquesta adaptació en el temps”.
L’Autoritat Portuària de Barcelona està adherida i fa ús del servei de la Xarxa Rescat d’Emergències i Seguretat de Catalunya, des de l’any 2010. Com que la legislació vigent no permet la vigència il·limitada dels convenis, cal procedir a renovar i tramitar un nou conveni un cop finalitza l’anterior.