El Port de Barcelona amplia en 8 anys el termini de concessió d’APM Terminals Barcelona

La companyia invertirà 104 milions d’euros per incrementar el calat i incorporar noves grues i maquinària de terminal

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
El Consell d’Administració del Port de Barcelona celebrat avui ha aprovat ampliar en 8 anys la concessió de la terminal de contenidors APM Terminals Barcelona. L’ampliació del termini de concessió, que ara finalitzarà l’octubre del 2036, comporta un important Pla d’inversions de 104 MEUR que s’executarà des de 2022 fins al 2028.

APM Terminals Barcelona, situada al moll Sud amb una superfície de 81 hectàrees i 1.500 metres de línia de moll, realitzarà inversions destinades a millorar les seves instal·lacions i maquinària de terminal. Aquestes millores inclouen, entre d’altres, la remodelació del moll per incrementar-ne el calat, així com la incorporació de noves grues i maquinària de terminal que facilitaran que l’empresa estibadora estigui més preparada per atendre els grans vaixells portacontenidors que s’estan posant en servei actualment.

RELISA invertirà 10,3 milions d’euros per incrementar la seva capacitat i millorar els punts d’atracada del moll de l’Energia

El Consell d’Administració del Port de Barcelona també ha aprovat ampliar en 10 anys el termini de la concessió de la terminal Receptora de Líquids, S.A. (RELISA). Aquesta ampliació de la concessió, que ara finalitzarà el febrer del 2041, comporta un Pla d’Inversions destinat a millorar la seva productivitat i eficiència per un import proper als 10,3 milions d’euros i que s’executarà fins l’any 2026.

Les actuacions que realitzarà RELISA, que es dedica a la recepció, emmagatzematge, manipulació i expedició de productes líquids a granel (olis, greixos, làtex, productes químics, biocombustibles i glicerines, entre d’altres) tenen l’objectiu d’incrementar la seva capacitat d’emmagatzematge de productes majoritaris i minoritaris i millorar l’operativa de la seva terminal ferroviària. Així mateix, RELISA s’ha compromès a col·laborar amb l’Autoritat Portuària de Barcelona en la remodelació i millora dels punts d’atracada situats al moll de l’Energia (punts d’atracada 32).