El Passeig de la Memòria de la rambla barcelonina del Poblenou ja està acabat

L’Ajuntament de Barcelona ha col·locat les tres plaques que faltaven per completar el conjunt de les 14 que formen el Passeig de la Memòria situat al llarg de la Rambla del Poblenou, en el districte de Sant Martí.

Són 14 recordatoris de personatges històrics i populars de l’àmbit local, que es van començar a col·locar l’abril de 1999 i que van ser seleccionats entre l’associació de veïns del Poblenou i l’Arxiu Històric del Poblenou, informa l’Ajuntament aquest dissabte en un comunicat.

Tots els personatges homenatjats van néixer, viure o treballar al barri, i les plaques volen ser un reconeixement a homes i dones “que han destacat per la seva trajectòria personal i la seva tasca professional”, segons l’Ajuntament, que no descarta futures incorporacions.

ELS 14 PERSONATGES

Els personatges són el rector Pere Relats, la mestra Joaquima Raspall, la soprano Maria Espinalt, l’activista cultural Anna Garcés, el dirigent anarquista i ministre de Justícia Juan García Oliver, l’activista social Ramon Bou, ‘Les dones del Cànem’ (treballadores), els periodistes Salvador Roca i Josep Maria Huertas Clavería, l’activista esportiu Agapito Fernández, l’alcalde Joan Agustí, el diaca Jaume Batlle, l’escriptor Xavier Benguerel i l’escultor Enric Casanovas.

El conjunt artístic respon un projecte original dels arquitectes Bernat Martorell i Carles Sanfeliu, totes les plaques tenen una mida de 30 centímetres per 1,2 metres i contenen una breu ressenya biogràfica de cada persona.

Originalment les plaques eren de bronze però les actuals són de llautó amb ancoratges de “seguretat antivandàlica” per evitar robatoris com el de 2018.