El Palau de la Música homenatja Händel amb les melodies de ‘Dixit Dominus’ i d”El Messies’

El Bach Collegium Barcelona i el Salvat Ensemble interpreten les peces amb direcció de Pau Jorquera

El Palau de la Música ha dedicat aquest dijous un concert a Händel a través de les obres ‘Dixit Dominus’ i fragments d”El Messies’ interpretats pel Bach Collegium Barcelona i el Salvat Ensemble amb la direcció de Pau Jorquera. Les dues parts es “comuniquen” perquè són del mateix compositor, però són molt diferents, ha assegurat Jorquera en declaracions a l’ACN. En aquest context, ha remarcat la importància que es pugui fer l’actuació en si mateixa al Palau de la Música.

“Aquest concert és una petita illa que ha quedat preservada. Esperem ara que la cultural es mantingui oberta”, ha destacat el director, fent referència a les mesures que ha de presentar pròximament el Govern.

Jorquera ha ressaltat que la peça ‘Dixit Dominus’ va ser escrita per l’artista quan era molt jove amb 22 anys. “És rock’n’roll barroc amb molta energia”, ha assegurat. El Palau de la Música ha assenyalat que ‘Dixit Dominus’ és una obra en la qual cada número és una “fantasia coral contrapuntística que no té a veure musicalment amb cap altre dels fragments de l’obra”.

A la segona part, s’han interpretat fragments inicials d”El Messies’ amb números tan emblemàtics com ‘And the glory of the Lord’, ‘Rejoice greatly’ o ‘Hallelujah’. El director creu que poder escoltar aquesta música segur que per la gent que el coneix li porta alegria “en un temps de tanta incertesa, tristor i dificultats”.

Més concerts al Palau

Posterior a aquest concert i en el marc del cicle Concerts Simfònics al Palau, tornarà el tradicional Festival de valsos i danses amb l’Orquestra Simfònica del Vallès (19 de desembre), una formació que serà protagonista del Nadal amb una oferta que es complementa amb una nova sessió de ‘La flauta màgica’ (20 de desembre), la suite del ballet ‘El trencanous’ de Txaikovski, tot un clàssic de Nadal precisament el dia 25 de desembre i també el dia de Reis (6 de gener), i dos concerts d’Any Nou, els dies 1 i 2 de gener, amb un programa especialment ideat amb els valsos i les polques més coneguts de la família Strauss, conjuntament amb obres de Verdi, Dvořák i Von Suppé.

Els cors del Palau seran també amfitrions del Nadal amb el Concert de Sant Esteve, que novament reunirà la família coral de l’Orfeó Català en un format mixt presencial i virtual, gràcies a les noves tecnologies, i adaptat a la situació d’enguany. Concretament se’n proposen dues dates, 26 i 27 de desembre, per donar resposta a la demanda, que no es pot atendre d’acord amb les limitacions d’aforament.

Per tancar la programació de les festes nadalenques, el Cor Jove Nacional de Catalunya, sota la batuta de Mireia Barrera, oferirà el dia 7 de gener un programa centrat en obres de compositors catalans, des de Manuel Oltra i Joaquim Homs a Josep Vila i Casañas, Mariona Vila, Bernat Vivancos i Joan Magrané.