El MWC 2022 de Barcelona ocuparà “tres vegades més espai” que al 2021

Hi ha 10.000 reserves hoteleres per a les dates

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La GSMA ha assegurat que el Mobile World Congress 2022 de Barcelona ocuparà “tres vegades més espai” que el de l’any passat, amb 1.500 expositors i participants de 150 països al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

D’aquesta manera, el Mobile recupera aquest any les dates habituals –del 28 de febrer al 3 de març– i continua augmentant “les inscripcions i reserves”, motiu pel qual espera una gran assistència en aquesta edició, segons han informat fonts de l’organització a Europa Press.

De fet, el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va xifrar les reserves hoteleres d’aquesta edició en 10.000, després de participar en la reunió de la Taula Operativa del MWC el passat 18 de gener.

La GSMA ha mostrat “satisfacció” pel retorn a la presencialitat de molts expositors a falta d’un mes per celebrar-se, perquè només dues marques han confirmat que no assistiran físicament a l’esdeveniment mundial de la indústria de les tecnologies mòbils: Sony i Lenovo.

Al 2021, no obstant això, van ser més de 15 empreses les que van cancel·lar la participació presencial, entre les quals hi havia Cisco, Deutsche Telekom, Ericsson, Intel i Google, que ja han confirmat que assistiran a aquesta edició.

PROTOCOL SANITARI

Per a una assistència segura, la GSMA ha establert com a obligatori aquest any mostrar el passaport covid, un certificat de recuperació de la malaltia o un test negatiu, “a través del sistema de registre o a l’aplicació” de l’esdeveniment.

“Es requeriran mascaretes FFP2, es farà un seguiment de l’ocupació, es millorarà la ventilació i s’incrementarà la neteja i el sanejament”, han afegit les mateixes fonts.

PRINCIPALS TEMÀTIQUES

Amb el lema de ‘Connectivitat desfermada’, els principals assumptes que tractarà el MWC 2022 són la tecnologia financera, la intel·ligència artificial, la tecnologia en núvol, el 5G, l’Internet of Things (IoT), els problemes climàtics i la ciberseguretat.

A més, la GSMA ha exposat que presentarà una nova àrea anomenada ‘Industry City’ dedicada a la demostració sobre com les indústries com la tecnologia financera o la mobilitat intel·ligent estan liderant la tecnologia connectada, entre d’altres aspectes.

D’altra banda, tornaran el ‘Ministerial Programme’, el ‘Diversity 4Tech’ i el ‘4 Years From Now’ (4YFN), que “comptarà amb més de 500 empreses emergents” i expositors internacionals.

En total, hi haurà més de 1.000 oradors –la majoria presencials–, entre els quals hi ha confirmats el conseller delegat de Nokia, Pekka Lundmark; el conseller delegat de Telefónica, José María Álvarez-Pallete; el conseller delegat de Vodafone, Nick Read; i el conseler delegat de Qualcomm, Cristiano Amon.

PRESENCIAL I TELEMÀTIC

El MWC 2022 mantindrà un format híbrid que combinarà els tradicionals actes presencials als estands del recinte de Gran Via amb la participació virtual a través d’esdeveniments com emissions de les marques i conferències del sector.

A més, els treballadors espanyols de sectors com l’automoció, l’educació o el comerç electrònic que van poder accedir a les 30.000 entrades ofertes a un preu reduït de 21 euros gràcies al ‘Community Pass’ –que pretenia facilitar l’assistència del públic local al MWC 2021–, podran tornar aquest any i a les edicions del 2023 i del 2024 a meitat de preu.

En una entrevista per a Mobile World Life que ha recollit Europa Press, el director general de la GSMA, Mats Granryd, ha assenyalat que és molt important per a l’organització “mostrar un lideratge responsable” i exposar al món que la indústria es reuneix regularment per debatre quina és la millor manera de continuar oferint serveis essencials per a la vida de tothom.