El Liceu recordarà “l’amic” Joan Margarit amb música i poesia el 18 de maig

Abans de l'acte es presentarà l'obra pòstuma de l'autor, 'Animal de bosc' (Proa) al mateix teatre

L’escenari del Gran Teatre del Liceu acollirà el 18 de maig un acte en record del poeta Joan Margarit, mort al febrer. El teatre recordarà “l’amic” de la institució, que aquesta temporada l’havia convidat a ser el seu ‘poeta resident’, amb un esdeveniment que combinarà la música i la poesia.

Serà conduit per la periodista Esther Vera i Josep Pons (en la parcel·la musical), amb participació dels pianistes Albert Guinovart i Xavier Algans, i el saxofonista i fill del poeta, Carles Margarit.

Alguns amics del poeta (Joan Manuel Serrat, Josep Cuní, Paco Ibáñez i Marcel Riera, entre altres) recitaran fragments de la seva obra pòstuma, ‘Animal de bosc’ (Proa), que s’haurà presentat prèviament al Foyer mateix teatre.
“Quan se li va preguntar en vida a on voldria presentar el llibre, Joan Margarit va deixar palès que la seva voluntat era que fos a la casa d’on ell n’era el poeta resident: el Gran Teatre del Liceu”, explica la institució en un comunicat aquest dimecres.

En paraules del seu director artístic, Víctor Garcia de Gomar, el teatre recordarà doncs “un amic que durant tot aquest camí ha estat entranyable, honest i generós i que ens llega preuades lliçons per a la vida. Els seus poemes són cartes amb remitent que donen consol en la seva absència”.

L’acte es podrà seguir en directe a través del web del Liceu.

‘Animal de bosc’, l’obra inèdita

Poques setmanes abans de morir, Joan Margarit va deixar enllestits els poemes que componen ‘Animal de bosc’, l’obra a la qual va dedicar les energies de l’últim tram de la seva vida. Margarit, que havia conclòs un any abans la seva “antologia personal”, publicada amb el títol ‘Sense el dolor no hauríem estimat’, considerava Animal de bosc el millor dels seus llibres, segons el Liceu.