El govern vol allargar els ERTO tres o quatre mesos més

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha afirmat aquest dilluns que “amb tota seguretat” els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) es prorrogaran més enllà del 31 de maig, i ha apostat per continuar amb l’esquema actual d’estendre’ls tres o quatre mesos més, com s’ha fet fins ara.

Escrivá, en unes declaracions a Antena 3 que ha recollit Europa Press, ha explicat que el fet d’allargar els ERTO tres o quatre mesos més no pretén afegir “incertesa”, sinó que dona al Govern central i als agents socials flexibilitat per anar-ne analitzant l’evolució en funció de la pandèmia.

El ministre ha recordat que el Govern central, sindicats i empresaris fan un seguiment setmanal de l’estat dels ERTO, que estan “funcionant molt bé”, i ha assenyalat que a començament de maig s’asseuran “formalment” per obrir la negociació per prorrogar-los més enllà del 31 de maig.

Escrivá ha dit que el model que s’ha aplicat des de l’esclat de la pandèmia ha anat oscil·lant entre la protecció a les empreses i els treballadors i els incentius per reincorporar els professionals en ERTO al mercat laboral.

En aquest sentit, ha subratllat que, a partir del maig, quan es torni a obrir la negociació, el Govern central “també posarà l’èmfasi” en els incentius perquè els treballadros que es troben en ERTO tornin a la feina.

Segons les dades de la Seguretat Social, a final de març el nombre de treballadors en ERTO era de 743.628 persones, la qual cosa suposa 115.913 treballadors menys que al febrer en la sèrie revisada (-13,5 per cent) i 155.755 menys (-17,3 per cent) en funció de la data de notificació.