El Govern posarà en marxa tres noves estacions de l’L10 a la Zona Franca

La Generalitat preveu registrar més d’un milió de viatges anuals

Un metro a l'estació de la Zona Franca de l'L10. ACN

El Govern posarà en funcionament tres noves estacions de l’L10 a la Zona Franca diumenge vinent, el 7 de novembre. En concret, es tracta de les estacions de Port Comercial / La Factoria, Ecoparc i ZAL / Riu Vell, al barri de la Marina del Prat Vermell. Aquestes estacions, conjuntament amb la ja existent de Zona Franca, donaran servei a la Zona Franca industrial. La construcció i posada en marxa d’aquestes noves estacions ha comportat una inversió de 120 milions d’euros i es preveu que registrin més d’un milió de viatges anuals. Les tres noves estacions i la de la Zona Franca s’eleven en viaducte pràcticament durant tres quilòmetres al llarg del carrer A de la Zona Franca i, per tant, el metro discorre en superfície.

L’L10 Sud consta actualment de vuit estacions en servei. En concret, es tracta de Collblanc, Torrassa, Can Tries – Gornal, Provençana, Ciutat de la Justícia, Foneria, Foc i Zona Franca. Les tres primeres també formen part de l’L9 Sud, que uneix les estacions de Zona Universitària i Aeroport T1. En total, aquesta línia sumarà onze estacions amb la posada en marxa de les tres noves.

Aquesta operació s’afegeix a les obres que el Govern preveu per completar l’L9 i L10, amb una inversió de prop de 950 milions d’euros. Actualment, aquestes dues línies compten amb 37,5 quilòmetres i 32 estacions.