El Govern permet les mobilitzacions pel 8-M

Sàmper avisa que s'haurà de complir les mesures "de forma molt escrupolosa"

El Govern ha assegurat que permetrà les mobilitzacions pel 8 de març si respecten les mesures de seguretat. La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha dit que s’ha “compatibilitzar” tots els drets amb les restriccions per la pandèmia i ha apuntat que el 8-M les dones han de poder “fer sentir la seva veu”.
La consellera també ha demanat “maximitzar” la seguretat per evitar aglomeracions. En un sentit similar s’ha expressat el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, que ha insistit que s’haurà de complir les mesures “de forma molt escrupolosa” per garantir “una coexistència clara i necessària” entre el dret a manifestació i el dret a la vida.

Per això ha recordat que un cop es notifica una concentració o manifestació s’ha de detallar les especificitats de la mobilització, com l’espai o el nombre d’assistents que s’espera. Si alguna concentració no compleix les mesures, especialment les d’aforament, s’insta els organitzadors a incloure modificacions per poder-la fer. Sàmper ha dit que de moment ja se’ls ha comunicat diverses concentracions però no ha concretat quantes ni quines s’hauran d’adaptar per complir les mesures.

Per la seva banda, Vergés ha dit que les entitats ja estan organitzant molts actes arreu del país i ha assegurat que ho estan fent “amb la màxima prudència”.

En relació a la decisió de la delegació del govern espanyol a Madrid, que ha optat per prohibir totes les manifestacions pel 8-M argumentant és una de les zones de l’Estat amb més contagis i hospitalitzats, Vergés ha recordat que a Catalunya sempre s’ha protegit el dret a manifestació durant la pandèmia.

“No sé com ho ha treballat Madrid, nosaltres ho hem treballat molt amb la societat i els diferents sectors per poder informar sobre com exercir els drets amb màxima responsabilitat”, ha apuntat.