El Govern i Barcelona signen un conveni per a un model integral de polítiques d’ocupació

La Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona han signat aquest dimarts un conveni entre el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i Barcelona Activa per reforçar la col·laboració, coordinació i treball conjunt en l’àmbit de les polítiques actives d’ocupació i avançar en la creació d’un model integral de serveis.

L’han presentat aquest dimarts en una roda de premsa telemàtica el conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir l’Homrani, i el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.

Es concretarà a través d’un pla per 2020-2021 –prorrogable a dos anys més– que inclourà actuacions d’orientació professional, intermediació, formació ocupacional, programes integrals i per a col·lectius, i desenvolupament local: “Aquest paquet estarà finançat pel SOC i executat per part de Barcelona Activa”.

Es crearà una Oficina Tècnica integrada per membres de la Conselleria de Treball i de l’Ajuntament que definirà un model estratègic i unificat.

Collboni ha sostingut que en el marc d’aquest acord, des de Barcelona Activa aporten més de 250 professionals i uns 50 punts territorials d’atenció repartits per tota la ciutat, mentre que el SOC, segons ha detallat El Homrani, compta amb més de 250 professionals per a la capital catalana.

Per Collboni, aquest acord també ha de permetre que Barcelona Activa passada a atendre a 35.000 persones en 2021, enfront de les 25.000 actuals: “Per això, també hem previst que per 2021, el pressupost destinat a polítiques d’ocupació suposi prop de la meitat de tota l’aportació destinada a Barcelona Activa”.

El conseller també ha explicat que en 2019 el SOC va destinar un total de 60,25 milions d’euros a polítiques actives d’ocupació a Barcelona, tant aplicades per l’Ajuntament i Barcelona Activa (10,67 milions) com realitzades per altres entitats, organitzacions i empreses.