El Govern demanarà que Barcelona i la zona metropolitana puguin relaxar mesures

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat aquest dijous que aquesta setmana demanaran al Govern que la regió sanitària de Barcelona i la de les zones metropolitanes nord i sud, malgrat estar en la fase 0, puguin flexibilitzar algunes mesures.

“Demanarem que, encara que estan en fase 0, puguin passar a una situació de 0,5. És a dir, que es mantinguin en la fase 0 però que es pugui flexibilitzar les mesures que comporta estar en aquesta fase”, ha explicat en roda de premsa telemàtica des del Palau de la Generalitat, al costat de la consellera de Salut, Alba Vergés, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Entre les mesures de relaxació que proposaran, ha precisat, està que els ciutadans puguin anar a establiments comercials sense cita prèvia i que es puguin celebrar activitats de culte amb un terç de la seva capacitat.

“Són propostes que farem al Govern i esperem que les reculli i aprovi. Però fins que no tinguem una resposta definitiva no serà una resposta afirmativa”, ha avisat.

Precisament, han abordat aquestes qüestions aquest mateix dijous amb els alcaldes de les capitals de comarca d’aquestes tres regions sanitàries i amb el dels municipis més grans, així com amb els presidents dels consells comarcals.