Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

El festival Llum BCN torna a il·luminar el Poblenou

Alguns assistents han hagut de fer cues de prop d’una hora però asseguren que “val la pena”

Imatge d’una de les instal·lacions del festival Llum BCN. ACN

El Festival d’Arts Lumíniques Llum BCN torna a il·luminar la capital catalana. “És espectacular”, assegura una de les assistents, Laura Roger. La desena edició d’aquest certamen va començar el divendres i s’allargarà durant tot el cap de setmana. El programa, recuperat del darrer mes de febrer, incorpora una trentena d’instal·lacions i acull una quinzena artistes locals i internacionals. El format d’enguany oferia l’opció de reservar prèviament, però també permet l’accés a les instal·lacions sense reserva prèvia. En aquest cas, alguns dels assistents han hagut d’esperar fins a una hora, però afirmen que “ha valgut la pena”.

El festival Llum BCN ha tornat a Barcelona després de pràcticament un any i mig. L’última edició, celebrada el febrer de 2020, va acollir 200.000 visitants en un total de 57 espais. Aquest any, el certamen s’havia de celebrar també al febrer, com és habitual, però es va posposar al novembre per l’impacte de la pandèmia.

“Les sensacions són increïbles. Barcelona i la gent de fora de la ciutat s’han bolcat en el Llum BCN i estem molt contents amb l’afluència de públic i amb com estan funcionant les instal·lacions”, ha assegurat el comissari del festival, Oriol Pastor, en declaracions a l’ACN.

Els organitzadors de l’esdeveniment preveuen tancar l’edició d’enguany amb una xifra de visitants semblant a la de 2020. Com a novetat, aquest any han agrupat les escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura al Parc del Poblenou. D’aquesta manera, una única entrada permet visitar moltes més instal·lacions en menys temps.

“És espectacular”, ha assegurat la Laura Roger després de visitar aquest espai. Ella i la seva família han hagut d’esperar més d’una hora per accedir al recinte, però assegura que “ha valgut la pena”.

En aquesta edició, els espectadors encara no han pogut moure’s lliurement pels espais, ja que l’esdeveniment va ser pensat per celebrar-se amb les restriccions corresponents al febrer de 2021. El format oferia l’opció de reservar prèviament perquè l’usuari pogués planificar millor la visita, però també permet l’accés a les persones que no hagin fet reserva prèvia.

Aquest és el cas de l’Edgar Cepeda, que també ha hagut d’esperar més d’una hora per poder accedir a una de les instal·lacions del festival. Tot i això, ha afirmat que val la pena, ja que es tracta d’un certamen amb propostes “molt interessants” que només es fa un cop a l’any.

El comissari del festival ha reconegut que les cues són un fet habitual, ja que hi ha molta afluència en instal·lacions limitades. Pastor ha assegurat que divendres i diumenge sempre són més tranquils, mentre que dissabte és el dia amb més concentració.

Per primer cop, en aquesta edició, l’arquitectura s’ha incorporat a l’itinerari de Llum BCN, amb projectes com “Llum de Saló’, una intervenció en el complex industrial de Can Ricart que introdueix una llum a gran escala amb 150 bombetes en l’espai gairebé derruït d’unes runes urbanes.

Com a novetat, aquest any el festival també ha actuat dins el Casino de l’Aliança, un espai “emblemàtic” del Poblenou, el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) Oliva Artés i algunes naus que fins ara no s’utilitzaven. “Llum BCN és un esdeveniment no només per descobrir instal·lacions, sinó també per descobrir espais”, ha assegurat el comissari del certamen.

El festival també ha comptat amb artistes internacionals, com Quiet Ensemble, que presenta per primer cop a Barcelona l’obra ‘Unshaped’, una instal·lació lumínica de gran format on una tela de dimensions gegants suspesa en l’aire reacciona i canvia de forma impulsada per la força del vent i la gravetat.

Per altra banda, el certamen també ha tingut artistes com Lolo Sosaku o Guillermo Santomà. En total, el festival ha acollit 14 artistes i té 31 instal·lacions, de les quals 16 són d’escoles.

Els organitzadors ja estan treballant en l’edició de l’any vinent, prevista per al febrer de 2022, que suposarà un retorn al format anterior i implicarà la recuperació de la normalitat. Segons el comissari del festival, la dimensió prevista per a la pròxima edició permetrà fins i tot superar els “rècords” de 2020.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un projecte audiovisual fusiona artistes del Bages de diferents disciplines

Notícia següent

El Banc dels Aliments fa una crida a persones voluntàries de Blanes pel Gran Recapte 2021

Notícies relacionades