El Cruïlla preveu testar en sis hores els 25.000 assistents diaris al festival

Uns 300 professionals faran les proves d'antígens al CCIB amb reserva prèvia

El Cruïlla preveu testar els 25.000 assistents diaris al festival en sis hores. Així ho ha avançat el director del certamen, Jordi Herreruela, en el que reconeix que és una iniciativa inèdita fins ara. “És un repte organitzatiu, una prova de càrrega que ha d’obrir portes”, ha precisat durant la jornada ARC ‘Programacions segures en temps de pandèmia’.
El públic haurà de fer una reserva prèvia per sotmetre’s a un test d’antígens cada un dels dies que assisteixi al festival. Els testos els faran 300 professionals al Centre de Convencions Internacional de Barcelona –just a l’entrada del Fòrum- entre les 16.00 h i les 22.00 h. Herreruela augura un Cruïlla “molt similar a l’habitual”.
Segons el director del festival, no hi ha estudis que validin algunes hipòtesis, per exemple, si un test d’antígens serveix per a més d’un dia. “Nosaltres els sotmetrem a testos dos i tres dies seguits”, ha explicat, un fet que permetrà saber si són vàlids durant 48 o 72 hores.

Herreruela considera que s’està “elevant molt el nivell de prova” en l’edició d’aquest any. “Estem sobreprotegint, sotmetent-los en test d’antígens, mascareta FFP2 i garantint la ventilació en un espai exterior com el Fòrum”, ha explicat.

El director del festival Cruïlla també ha volgut posar en valor el fet que la cultura hagi pogut estar oberta a Catalunya “malgrat les moltes limitacions”, una “excepció” a nivell europeu gràcies a una indústria potent i a unes autoritats que “han escoltat”.