El confinament comarcal podria tornar

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Generalitat estudia fer passos enrere en l’enèsima desescalada i aplicar de nou unes majors restriccions, vist l’empitjorament de totes les dades epidemiològiques a Catalunya.

Unes mesures que inclourien el confinament comarcal i un horari restringit en bars i restaurants, i que d’entrar una altra vegada en vigor es farien després de Semanta Santa.

Així de contundents s’han mostrat al programa Planta Baixa de TV3, que aquest dimecres han assegurat que “els consta” que el Govern s’estaria plantejant aplicar una altra vegada aquestes restriccions i que s’està estudiant començar a establir mesures diferents a cada comarca per “desconfinar” alguns territoris.

Una possibilitat que ha guanyat força després de les declaracions del conseller d’Interior, Miquel Sàmper, en una entrevista aquest dimecres a El món a RAC1. El responsable en funcions del Departament ha afirmat que el “paràmetre” per endurir mesures serà la situació als hospitals i les UCI, que tornen a acollir, cada vegada més, pacients greus. “Hi ha preocupació perquè després de cinc setmanes de baixada lenta va venir una sisena amb estabilització”, després del que es va tornar a una tendència a l’alça per ara controlada, ha explicat.