El confinament a casa no es preveu malgrat l’empitjorament de la pandèmia

La situació de l’epidèmia és “complicada” i s’han de complir al màxim les restriccions, però no està sobre la taula un confinament domiciliari.

El Departament de Salut no s’ho planteja a Catalunya, ni tancar les escoles, encara que s’hagi detectat un cas de la variant britànica de virus que augmenta la seva contagiositat.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va descartar també que es canviï la normativa per permetre un confinament com demanava Castella i Lleó.

Catalunya no podria imposar el confinament amb la normativa vigent. La consellera de Salut, Alba Vergés, va admetre que les mesures dràstiques tallarien la propagació de virus, però va reiterar que cal buscar “un equilibri sanitari, econòmic i emocional” i que “no ens plantegem un confinament més enllà del tancament municipal”.

Abans de la seva roda de premsa, va dir a RAC1 que ara seria més difícil d’acceptar que al març, quan “el xip col·lectiu estava alineat”, mentre que ara hi ha gent afectada pel virus però una altra que no o que només pateix els efectes econòmics .