El cap de covid-19 de l’Hospital del Mar diu que la situació a la tardor “pot ser greu”

Robert Güerri: "en el moment que es va aixecar el confinament, vam sortir tots en massa"

El coordinador de la unitat de covid-19 de l’Hospital del Mar de Barcelona, Robert Güerri, ha demanat estar “preparats” per a una tardor en què la situació de la pandèmia “pot ser greu”. Güerri ha recordat que a la tardor baixarà la temperatura i la gent passarà més temps en espais tancats, factors que facilitaran la transmissió de la malaltia, i amb “càrregues virals més altres”.

L’infectòleg ha defugit alarmismes però ha demanat més “planificació” de les administracions per afrontar-ho, ja que creu que les coses s’han fet “de manera desordenada”. Güerri ha apel·lat a la “consciència individual” i ha recordat que “en el moment que es va aixecar el confinament vam sortir tots en massa”.

El cap de la unitat de covid-19 de l’Hospital del Mar de Barcelona s’ha referit al fet que una vintena de científics hagin demanat que s’investigui per què la incidència de la covid-19 és tan elevada a Espanya. En aquest sentit, Güerri ha remarcat la necessitat d’evitar “grans reunions socials i grups” com a alguns dels factors clau.

Segons el coordinador de la pandèmia a l’Hospital del Mar, ara mateix la situació “tendeix a l’estabilització”, però no a “la reducció”. En aquest centre hospitalari actualment hi ha nou persones amb covid-19 a l’UCI.