Dexametasona: el medicament que redueix la mortalitat del coronavirus

Un medicament barat i disponible en aquest moment a tot el món, la Dexametasona, es revela com el primer que s’ha provat que redueix la mortalitat per Covid-19, segons les conclusions de científics de la Universitat d’Oxford (Regne Unit). L’estudi sobre aquest fàrmac, un esteroide antiinflamatori ben conegut per la comunitat mèdica, indica que redueix fins a un terç les morts dels pacients hospitalitzats amb complicacions respiratòries greus que requereixen ventilació mecànica i fins a una cinquena part en aquells que reben només tractament amb oxigen.

Els efectes de la Dexametasona han estat provats en l’estudi Recovery, en el qual participen pacients ingressats a 175 hospitals de la xarxa del Servei Nacional de Salut (NHS) del Regne Unit.

Un dels caps de la investigació, Peter Horby, professor de Malalties Infeccioses Emergents en el departament de Medicina Nuffield de la Universitat d’Oxford, va manifestar en el comunicat de presentació de resultats de l’assaig que “el benefici de supervivència és clar i gran en aquells pacients que estan prou malalts com per requerir tractament amb oxigen, de manera que la Dexametasona s’hauria de convertir ara en el tractament estàndard d’aquests pacients. La Dexametasona és barata, està disponible i pot ser usada immediatament per salvar vides a tot el món”.