Detingut un treballador d’un banc per estafar més de 300.000 euros a diversos clients

Agents de la Policia Nacional han detingut a Madrid a un individu que, aprofitant la seva condició de treballador d’un banc, va estafar presumptament als seus propis clients mitjançant suplantacions d’identitat, ha informat la Prefectura Superior de la Policia de Madrid aquest dilluns en una nota de premsa.

Va arribar a aconseguir un botí de 303.000 euros cometent els presumptes delictes d’estafa, usurpació d’identitat, revelació de secrets i falsedat documental. Els agents estan investigant a altres nou persones més pels mateixos fets.

La recerca va començar quan els agents van tenir coneixement de la comissió d’estafes bancàries a través de la intrusió no autoritzada en els comptes corrents dels clients d’una entitat bancària.

Concretament, els policies van detectar que l’investigat aprofitava la seva condició d’empleat per a cometre els il·lícits, en disposar d’un nivell d’accés suficient com per a modificar dades de les banques en línia d’aquells clients que considerava més idonis.

Una vegada dins de la banca electrònica del client generava noves claus d’accés per a, transcorregut un temps prudencial i havent-se assegurat que aquests subterfugis no havien estat detectats ni per les seves víctimes ni per l’entitat financera, obria comptes bancaris en diferents bancs virtuals a nom de la víctima per a no aixecar sospites.

Paral·lelament obria altres comptes, aquesta vegada a nom de terceres persones, per a poder continuar realitzant transferències dels diners estafats i ocultar la seva distribució i localització fins que, finalment, aconseguia reduir els saldos a zero i s’apropiava del botí.

Per a aconseguir les documentacions d’identitat necessàries per a obrir els diferents comptes bancaris amb les quals dificultava la traçabilitat dels diners, el detingut comptava amb l’ajuda d’un treballador d’una empresa de verificació d’identitats.

Aquestes mercantils presten els seus serveis a entitats financeres, agències de viatges, companyies aèries i el sector de l’automòbil, entre altres, verificant la identitat dels clients que contracten els seus serveis. D’aquesta manera, aconseguia de primera mà totes les dades necessàries de les persones a les quals suplantava la identitat (comptes corrents, crèdits, targetes, DNI, NIE o passaport), així com les fotografies dels documents d’identitat.

Després d’analitzar totes les dades obtingudes, els agents van arrestar al presumpte autor i van dur a terme dos registres domiciliaris on van intervenir 41.400 euros, 18.000 iens i 2.000 dòlars USA. A més, han estat bloquejades preventivament 19 comptes bancaris.

Els policies han esclarit una estafa principal sobre comptes bancaris d’una primera víctima per un import de més de 246.000 euros, una altra mitjançant xecs bancaris per valor de més de 41.000 euros i, finalment, una estafa per import de 16.000 euros comesa sobre el compte bancari d’una persona que portava 20 anys morta, i que no havia estat cancel·lada ni reclamada per cap familiar.