Detenen sis lladres multireincidents relacionats amb diversos robatoris el cap de setmana a Barcelona

En el marc del Pla Tremall s'han fet 22 detencions en quatre dies per estrebades i robatoris violents

Sis lladres multireincidents relacionats amb diversos robatoris que han tingut lloc durant el cap de setmana a Barcelona han ingressat a la presó, segons han informat els Mossos d’Esquadra. Els sis formen part de les vint-i-dues persones que han estat detingudes entre el 21 i el 24 de maig en el marc del Pla Tremall. Els Mossos els vinculen a catorze robatoris violents comesos al centre de la capital catalana. En tots els casos, els detinguts haurien fet estrebades a les víctimes per robar-los les bosses de mà, el telèfon mòbil o el rellotge. Els arrestats acumulen 224 detencions per delictes contra el patrimoni, principalment furts i robatoris violents.
La policia catalana fa patrulla intensiva al centre de la ciutat en aquelles zones on es comença a detectar més activitat delinqüencial, la qual cosa, afirma, ha permès les detencions ‘in fraganti’ d’aquestes persones quan estaven cometent els fets o molt poc temps després.

Els detinguts, afegeixen els Mossos, van actuar majoritàriament en parella, però també es van detectar casos en què tres lladres van abordar la víctima per sostreure-li les seves pertinences. El divendres 21 de maig es van fer set detencions. En un dels casos dos homes duien una motxilla amb roba per canviar-se i mantenien una actitud molt nerviosa. Portaven la documentació de la víctima d’un robatori que havia tingut lloc poc abans.

Poques hores després, a Ciutat Vella, un home acabava de sostreure una cadena d’or del coll d’una persona. Gràcies a la col·laboració de vigilants de seguretat privada d’un establiment comercial, que segons la policia tenien retingut l’autor dels fets, els agents el van detenir. Acumula una vintena de detencions i va ingressar a presó després de passar a disposició judicial.

El vespre del mateix dia, dos lladres van quedar detinguts després de robar una cartera a un home al metro. A la nit, dos homes van ser sorpresos per agents del Grup de delinqüència Urbana al centre de la ciutat quan robaven un rellotge de luxe. Els dos detinguts van actuar junts, un va agafar per darrera la víctima i l’altre li va arrencar el rellotge, segons la versió policial. El jutge va ordenar el seu ingrés a presó.

Dissabte 22 de maig, els mossos van detenir dotze lladres multireincidents, dels quals tres van ingressar a presó. Entre els fets més destacats hi ha dos detinguts pel robatori d’un telèfon mòbil que acumulen quaranta-set detencions prèvies. Les víctimes els havien retingut fins que van arribar els agents. A mitjanit hi va haver tres detencions més, tres homes que, segons els Mossos, acabaven de sostreure un rellotge de luxe valorat en 30.000 euros. En el moment de la detenció els agents els van localitzar tres rellotges més.

El diumenge i el dilluns passat, els agents van fer tres detinguts més que haurien actuat de manera individual i haurien sostret dues cadenes d’or i un telèfon mòbil.