Desmantellat un clan familiar que controlava part del tràfic de cocaïna i marihuana a Sants-Montjuïc

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un clan familiar que controlava part del tràfic de cocaïna i marihuana al barri de la Marina del Port Vermell, a Sants-Montjuïc. Es tracta d’una organització criminal que es dedicava tant al conreu com al tràfic de la droga. La investigació es va iniciar al juny, quan fruit d’una altra investigació a La Mina es van poder establir connexions familiars i delictives entre el grup desmantellat llavors i un altre a Sants.
Els Mossos van constatar que aquest clan es dedicava a la venda, distribució a l’engròs i cultiu intensiu de marihuana en pisos i naus industrials. El grup podia arribar a aconseguir trimestralment gairebé 60 kilos de marihuana, que podien suposar més de 400.000 euros al mercat il·lícit.
El grup tenia una marcada estructura organitzativa. Els policies van comprovar també que l’organització es dedicava inicialment a la venda de cocaïna al detall però havia ampliat aquesta part del negoci amb la compravenda d’aquesta substància a l’engròs, amb la inversió de part dels guanys obtinguts de la distribució de marihuana.

L’1 de març es va portar a terme un operatiu policial que va permetre detenir 17 persones, dels quals deu homes i set dones, totes de nacionalitat espanyola, a excepció d’una que era de nacionalitat argentina.

Més de 2.000 plantes intervingudes

La investigació també va permetre desmantellar quatre plantacions de marihuana, on es van intervenir més de 2.000 plantes. Es van fer 12 entrades i escorcolls en els domicilis dels detinguts. Als registres els agents van intervenir 588.300 euros en efectiu, quatre armes de focs, diferents quantitats de cocaïna, la majoria en dosis per la venda al detall, i substància de tall per rebaixar la seva puresa.

Després de passar a disposició policial, vuit dels arrestats van ingressar a presó.