Coneix al seu fill després d’haver passat 20 dies a l’UCI per coronavirus

El diumenge passat Shamaila va despertar de la sedació que va necessitar mentre estava intubada a l'UCI

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Una pacient ingressada a cuidats intensius de l’Hospital del Mar, Shamaila, va donar a llum fa tres setmanes i fins ahir no va poder conèixer al seu fill. El diumenge passat Shamaila va despertar de la sedació que va necessitar mentre estava intubada a l’UCI. L’equip d’intensius va aprofitar un dels passejos curatius que fan els pacients al carrer per planificar el retrobament amb la família i conèixer al seu fill Hassan.

El dia 4 de gener Shamaila va arribar a l’hospital amb covid, amb els pulmons afectats i a la recta final del seu embaràs. Després de 48 hores la seva situació no millorava i se li va practicar una cesària per no afegir més pressió a l’organisme i poder-li proporcionar la medicació que necessitava sense afectar el petit.

Però Shamaila no va arribar a veure al seu cinquè fill, Hassan. Va passar directament a l’UCI i el seu estat empitjorava. A l’UCI no es permet l’entrada dels familiars així que només havia pogut veure al seu fill i a la seva família per videoconferència i fotografies.

La pacient va empitjorar i finalment, la van haver d’intubar. Ha estat sedada deu dies a l’estar connectada a una màquina de ventilació invasiva. El passat diumenge la van poder despertar i deixar-la respirar per ella mateixa.

L’equip d’intensius va planificar la seva sortida al passeig Marítim perquè el seu traspàs de l’UCI a la planta d’hospitalització fossi encara més feliç, anava a conèixer al seu fill i a abraçar a les seves filles petites i el seu marit.

COMPARTIR
Article anterior88 morts més a Catalunya per coronavirus
Article següentBanyoles organitza el Fora-stock
La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.