Comença la segona fase d’adaptació de l’estació de metro Vallcarca

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat començarà les tasques preparatives de l’obra corresponent a la segona fase d’adaptació de l’estació de metro de la L3 de Vallcarca (Barcelona) dimarts vinent, ha informat en un comunicat aquest dissabte.

Les obres, amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) i en coordinació amb l’Ajuntament de Barcelona, tenen un pressupost d’1,1 milions d’euros, un termini d’execució de 10 mesos i les primeres tasques seran d’implantació i desviament dels serveis afectats.

L’actuació consisteix principalment en la instal·lació d’un ascensor de tres parades entre el vestíbul de l’estació i les avingudes Vallcarca i República Argentina, i es construirà un passatge que donarà accés des de l’avinguda República Argentina.

Les obres comportaran algunes afectacions en la mobilitat dels vianants: es preveu l’ocupació de la vorera de l’avinguda de Vallcarca a l’alçada del carrer Gomis i les escales d’accés als jardins de Manuel Blancafort fins a la propera tardor.

Ara com ara estan adaptades 146 de les 159 (un 92%) estacions en servei de la xarxa de metro de l’àrea de Barcelona; s’estan executant les adaptacions de les parades de plaça Espanya i Maragall; i les altres estan en fase de projecte.