Com hem de guardar les mascaretes quirúrgiques per reutilitzar-les?

Des del passat dijous, 21 de maig, és obligatori dur mascaretes a la via pública, als espais a l’aire lliure i en llocs tancats d’ús públic, sempre i quan no es pugui mantenir una distància de seguretat de dos metres entre persones.

Només aquelles persones majors de 6 anys han de dur-ne.

Les mascaretes quirúrgiques o higièniques, les més recomanades per a la població, no s’han d’utilitzar més de vuit hores. Per qüestions de comoditat i higiene, se sol recomanar de no fer-les servir més de quatre hores seguides.

Aquestes mascaretes quirúrgiques normalment són d’un sol ús, però amb la situació actual, que no n’hi ha moltes, es reutilitzen. Per això cal desar-les seguint les recomanacions del fabricant i els passos indicats.

Malgrat tot, els experts recomanen que, en cas que la mascareta s’humitegi o es deteriori per l’ús, sigui substituïda immediatament per una altra. Segons els experts, s’han de conservar en una bossa transpirable o en un sobre de paper, mai en una bossa de mà o una butxaca, que són vectors de contaminació. A més, es recomana d’evitar bosses de plàstic. Per desar-les, cal ser sempre conscients que no se n’ha de tocar la part externa perquè pot ser contaminada.