Com demanar l’ajuda de 600€ per a treballadors en ERTO i de 2.000€ per a autònoms

Els treballadors en ERTE i autònoms catalans afectats per la crisi de la covid podran accedir des d’avui a una nova línia d’ajuts de la Generalitat de Catalunya.

Aquest dilluns a partir de les 9.00, fins al dia 25 de febrer a les 15.00, els treballadors en ERTO podran realitzar les sol·licituds, mentre que els autònoms hauran d’esperar fins el divendres 19 i tindran fins al 26 de febrer a les 15 hores.

Aquestes prestacions estaran gestionades pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Però, quins són els passos per sol·licitar aquestes ajudes?

Entre els treballadors en ERTO, s’ajudarà a 175.000 persones amb 600 euros, a raó de 200 euros mensuals per un trimestre, en un pagament únic. La dotació és de 105 milions d’euros.

Per als autònoms, les ajudes seran de 2.000 euros, de les que es beneficiaran al voltant de 140.000 treballadors, amb 280 milions d’euros en total.

També es preveuen ajudes per a la formació dels treballadors en ERTO. La intenció és, segons documents oficials, “ajudar en la seva possible reorientació i requalificació”. Per a aquestes formacions es destinaran 25 milions d’euros amb els quals es pretén ajudar a 10.000 persones.

Hi poden accedir els treballadors que al desembre estaven en situació de ERTO total o parcial per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció i que cobrin la prestació del SEPE o estiguin pendents de cobrar-la; o persones amb contracte fix discontinu amb dret a la prestació extraordinària.

Rebran ajudes independentment del sector en el qual es trobin, però prioritzant els més afectats. Han de tenir uns ingressos inferiors als 1.239,5 euros mensuals. A més, han de tenir domicili en un municipi de Catalunya.