Catalunya té previst mantenir el toc de queda fins a tres mesos més

El toc de queda a Catalunya podria mantenir-se durant dos o tres mesos més. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha confirmat aquest dijous en una entrevista a Els Matins de TV3 que el departament es planteja allargar la restricció de mobilitat nocturna per contenir els contagis per coronavirus, mentre es continua treballant en l’elaboració d’un paquet de mesures per a la celebració de les festes nadalenques amb les majors garanties possibles.

L’esborrany, segons ha recordat Argimon, preveu reunions d’un màxim de 10 persones o només de persones convivents -malgrat la proposta de Govern de limitar a 6 persones-, i des de Salut es planteja modificar puntualment el toc de queda per als dies 24 i 31 de desembre. La mobilitat també serà un tema a tractar. “Tenim unes reunions aquest cap de setmana per perfilar no només el nombre de persones, sinó tot el referent a les mesures perimetrals”, ha avançat.

Entre les restriccions que s’estudien, a més, es preveu establir una sèrie de criteris perquè els usuaris que romanen en residències geriàtriques puguin sortir durant les festes nadalenques. Per a això, se’ls sotmetrà a proves PCR o tests d’antígens abans d’abandonar i abans de tornar a entrar als centres.

Argimon ha advertit que si persisteix la tendència de les xifres actuals, tot el territori passarà a la següent fase al mateix temps el proper 7 de desembre, però ha demanat “responsabilitat” als ciutadans per por a una tercera onada que podria arribar un cop passades les festes de Nadal, amb les reunions d’amics i familiars.