Catalunya se centra en posar segones dosis per falta d’estoc

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Catalunya centrarà els seus esforços aquesta setmana de la campanya de vacunació a posar la segona dosi a les persones que van rebre la primera fa 21 dies perquè la falta d’estoc no li permet iniciar el procés amb altres col·lectius.

Així ho ha deixat entreveure la consellera de Salut, Alba Vergés, que espera rebre les 30.000 dosis que no van arribar la setmana passada “durant les pròximes setmanes”.

Vergés ha argumentat que no es pot “planificar l’administració de primeres dosis (de la vacuna) noves” si no se sap el ritme d’arribada i la disponibilitat de les mateixes, que “ho condiciona tot”.

En roda de premsa telemàtica, Vergés ha indicat que per a aquesta setmana compten amb 57.000 dosis que podrien ampliar-se fins a les 69.000.

La titular de Salut ha subratllat que aquesta setmana la dedicaran en gran mesura a administrar la segona dosi a les persones que van rebre la primera fa tres setmanes i que aprofitaran també per inocular la primera “a aquells treballadors de les residències i sanitaris” que quan van posar la primera “no estaven disponibles i ara vulguin posar-se-la”.