Catalunya programa una reobertura lenta, en tres o quatre fases de 15 dies

La millora sostinguda de la situació epidemiològica, que encara no s’ha traslladat a l’àmbit assistencial, motivarà la relaxació d’algunes de les restriccions contra la pandèmia a Catalunya.

A l’anunciada reobertura, amb condicions, de terrasses a partir de dilluns que ve, el Govern podria afegir altres mesures destinades a la recuperació d’activitats econòmiques. Però serà un procés lent, marcat per la prudència i l’evolució de les dades sanitàries. Encara que no ha difós detalls, a l’espera de consensuar les decisions amb els gremis afectats, el Govern projecta un pla de desescalada a partir del dia 23 en tres o quatre trams de 15 dies de durada, de manera que algunes de les actuals restriccions hauran quedat suprimides durant les festes nadalenques.

“A poc a poc anirem obrint totes les activitats que puguem, però no hem de bolcar-nos tots a fi d’evitar un nou retrocés”, va raonar Alba Vergés. Segons la consellera de Sanitat, Catalunya està en el bon camí i necessita consolidar aquesta tendència abans d’aixecar prohibicions.

L’última avaluació diària registra unes dades epidemiològiques similars als de fa tres setmanes, abans de l’aplicació del confinament nocturn i la restricció de la mobilitat durant els caps de setmana. Catalunya va comptabilitzar 1.100 noves infeccions per coronavirus i nous descensos tant de el risc de rebrot (438) com de l’índex de contagi (0,78).