Catalunya no vol prohibir fumar a les terrasses

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, s’ha mostrat contrari a la proposta del Govern de prohibir fumar a les terrasses dels bars i restaurants, fins i tot quan es compleixi la distància de seguretat.

«Prohibir-ho? No. Limitar-ho sí, en un espai privat clarament», ha manifestat el secretari de Salut Pública en declaracions a la Ser Catalunya en relació amb la proposta de la ministra de Sanitat, Carolina Darias.

Així, Argimon ha apostat per no lligar el debat del tabac amb la covid. «Hem d’apartar-ho del coronavirus. Ja hem limitat molt els drets i les llibertats. El tema de fumar l’emmarcaria en l’entorn pròpiament de la salut pública, de fumar en entorns privats i en públics no», ha explicat l’epidemiòleg.

En aquesta línia, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha donat suport a la tesi de Argimon. «No sóc partidari de les prohibicions. El que sí que hi ha és una consciència general, com un aspecte cultural que es va impregnant sobre la nostra llibertat, que acaba quan es limita la salut pública dels altres», ha expressat Padrós.

En aquests moments, està prohibit fumar si no es garanteix la distància de dos metres entre clients, encara que el Govern pretén ampliar la mesura i prohibir aquesta pràctica fins i tot quan es respecti la distància de seguretat.