Catalunya no vacuna els caps de setmana per falta de dosis

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, la sots-directora general de Pormoció de la Salut, Carmen Cabezas, la directora general d’Universitats, Victòria Girona, i la metgessa de família Ariadna Mas compareixen per fer el seguiment del procés de vacunació de la Covid-19 a Catalunya.

Argimon ha arrencat la compareixença parlant de la situació epidemiològica “clarament de pujada”. Per això ha fet l’enèssima crida a la prudència.

Salut ha anunciat un cribratge massiu a partir de demà a la ciutat de Lleida a causa de l’empitjorament de la situació epidemiològica, un agreujament que preocupa a Argimon per si és el preludi del que pugui passar al conjunt del país.

Argimon ha explicat que el descens en la tercera onada a Catalunya -a Lleida ja ha sigut la quarta- ha estat “menor de l’esperat, probablement perquè la variant britànica, més contagiosa, és predominant”, tot i que per ara no han observat que hi hagi més mortalitat.

I ha destacat que Catalunya “no és una illa” i convé tenir la màxima cautela perquè a França la incidència acumulada ara és 3 vegades la de Catalunya i a Itàlia, 2,5 vegades.