Borràs proposa Pere Aragonès com el candidat per ser president

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha anunciat aquest migdia el nom del candidat a la investidura, Pere Aragonès. Tot i que estava previst per dijous, finalment ho acaba d’anunciar, un cop ha acabat la ronda de consultes amb els representants dels grups parlamentaris.

Per investir Pere Aragonès podria fer falta una segona votació, ja que des de Junts es continua insistint que l’acord encara podria trigar.

Tot i això Esquerra no tira la tovallola. Aquest matí, la portaveu, Marta Vilalta, ha dit que investir Aragonès aquest divendres és “possible” perquè “pot aglutinar la majoria de suports”. Ha estat en la roda de premsa després de reunir-se amb Borràs, juntament amb el president del grup parlamentari d’ERC, Josep Maria Jové, en el marc de la ronda de consultes.

Vilalta, però, ha reconegut que els republicans no ho tenen “tot tancat”. En aquest sentit, ha garantit que treballaran “de forma incansable tot avui, tot demà i si cal divendres mateix” per aconseguir el suport de Junts.

Justament Gemma Geis, portaveu de JxCat al Parlament, apunta que “previsiblement” l’acord no arribarà a temps per divendres. De fet, el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, avisava aquest dimarts que un acord “sòlid” per formar govern encara podia trigar “dies o setmanes”.