Barcelona vol reduir les desigualtats en la vacunació als diferents barris

Als punts de suport per demanar cita, se sumen els punts mòbils de vacunació sense cita prèvia

Una dona vacunant-se al punt mòbil instal·lat a la plaça del Sortidor del barri del Poble Sec. ACN

Tot i que el 83% dels barcelonins ja tenen la primera dosi i el 75% les dues, Barcelona continua implementant mesures per reduir les desigualtats en la vacunació als diferents barris de la ciutat. Unes diferències que al mes de juny eren de 30 punts percentuals i que en les últimes setmanes s’ha reduït en set punts. Per seguir en aquesta línia i arribar a “tots els racons de la ciutat” quan cada cop “costa més vacunar”, com ha destacat la regidora de Salut, Gemma Tarafa, als 26 punts de suport per acompanyar les persones amb dificultats per demanar cita prèvia, s’han sumat els punts mòbils de vacunació que cada setmana s’instal·laran a places i carrers de barris amb menor cobertura vacunal.

Cada setmana s’instal·larà un punt mòbil a dos barris prioritzats de la ciutat per administrar la vacuna Janssen d’una única dosi sense cita prèvia a majors de 40 anys o majors de 18 en situació de vulnerabilitat. Aquest mes de setembre, els punts mòbils de vacunació visitaran Ciutat Meridiana, El Raval, la Marina de Port i el Gòtic, després d’haver-ho fet aquesta setmana al Bon Pastor, Baró de Viver, Poble-sec i anteriorment al Raval, Trinitat Vella i Besòs Maresme.

En una atenció als mitjans a la plaça del Sortidor del Poble Sec de Barcelona, on s’ha instal·lat aquest divendres un punt mòbil, Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública, ha explicat que la campanya de vacunació ha entrat en una fase “més selectiva” que requereix de “proximitat” amb la ciutadania. Tot i que les taxes de vacunació són molt altes, ha reconegut que encara cal arribar a molta gent que, per la raó que sigui, encara no s’ha immunitzat.

La regidora de Salut a l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, ha destacat que analitzant les dades saben perfectament on han arribat i on no i que els punts mòbils de vacunació s’instal·laran a tots aquells llocs on s’ha arribat menys per actuar de forma “més quirúrgica”. La regidora ha reconegut que cada cop “costa més” seguir incrementat la cobertura de vacunació però que els avenços aconseguits els “esperonen” a seguir treballant.

Als punts de vacunació s’hi acosta gent que per diferents motius no ha pogut accedir al sistema vacunal, ja sigui per dificultats amb l’idioma o per limitacions tecnològiques. De les persones que s’han vacunat aquest divendres al Poble Sec (més de 50 en les dues primeres hores) hi havia, principalment, estrangers i persones grans.

Carmen Cabezas ha apuntat que el col·lectiu més reticent a vacunar-se continua sent el dels joves perquè molts creuen que la malaltia “no va amb ells”. En aquests sentit, la secretària de Salut Pública ha recordat que el 50% dels contagiats en la cinquena onada eren persones d’entre 20 i 40 anys i que, del total, 2.000 van haver de ser ingressats, 400 a les UCI, i 9 van morir.

Com a Barcelona, Salut té previst instal·lar punts mòbils de vacunació “allà on calgui”. Un d’aquests llocs podrien ser els centres educatius on es detectin baixes cobertures de vacunació. Aquí, Cabezas ha posat en valor que el 87% dels joves d’entre 12 i 19 anys ja tenen almenys una dosi, però ha assegurat que si es detecten casos on calgui actuar ho faran.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Vic serà una de les subseus del Centre Blockchain de Catalunya

Notícia següent

Educació manté finalment les rutes de transport a l’Institut La Serra de Mollerussa

Notícies relacionades