Barcelona passa a la fase 1 aquest dilluns

Confirmat. Barcelona i les àrees metropolitanes nord i sud passaran dilluns que ve a la fase 1 del pla de desescalada. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha de confirmar la informació en la roda de premsa posterior a Consell de Ministres d’aquest divendres.

La capital catalana i les dues àrees metropolitanes porten des de fa cinc dies a la fase 0,5 perquè el Govern no va aprovar la setmana passada el pla de la Generalitat perquè aquestes tres regions sanitàries canviessin de fase.

Les administracions van decidir que aquestes zones metropolitanes no podien passar de la 0 a la 1 directament per les dades de contagis que va oferir la conselleria de Sanitat. Per contra, la consellera de Salut, Alba Vergés, es va reunir a principis d’aquesta setmana amb l’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, per avaluar la situació dels territoris i decidir si podien passar de fase o no.

Tant el govern català com el consistori de la ciutat van arribar a la conclusió que sí podien avançar en el pla de desescalada i van reclamar a el govern que així fos.