Barcelona es converteix en la capital dels botellots

Les festes de la Mercè de 2021 quedaran com una data per al record. I no precisament per les seves activitats o l’increment de la presencialitat després d’un 2020 totalment marcat per la pandèmia, sinó pels robatoris, agressions, incendis, destrosses i ingents quantitats d’alcohol consumides en tres macrobotellots amb un resultat devastador per a Barcelona.

La capital catalana ha viscut uns dies de profund caos. Onades de violència gratuïta han sacsejat els carrers a l’arribar la matinada.

Els successos han estat tants, i tan salvatges, que les anormals aglomeracions que s’han viscut amb l’actual situació sanitària han semblat quedar en un segon pla.

Per estrany que pugui semblar, el macrobotellot que va reunir 15.000 persones durant la nit de dijous a divendres va suposar la jornada més pacífica de les tres a la capital catalana.

Aquesta quantitat de joves, que pràcticament suposen l’aforament complet del Palau Sant Jordi, es van concentrar a l’avinguda de la Reina Maria Cristina per organitzar la primera gran festa de carrer de la Mercè.