Barcelona arribarà a 3.300 punts de recàrrega de vehicles elèctrics

Endolla Barcelona és avui la xarxa pública més gran de tot l’Estat amb 600 punts repartits per tota la ciutat

Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), principal operador de mobilitat elèctrica de la ciutat, continua impulsant el creixement de la xarxa pública de punts de recàrrega elèctrica Endolla Barcelona, amb una inversió prevista per als pròxims tres anys d’12M d’euros. Actualment, Endolla Barcelona és la xarxa de punts de recàrrega més gran de l’Estat amb un total de 600 punts distribuïts per tota la ciutat, i amb aquesta inversió s’arribarà a 3.300 punts de recàrrega elèctrica el 2024. 1.000 d’aquests punts estaran actius i 2.300 s’hauran preinstal·lat, preparats per ser activats ràpidament d’acord amb l’evolució de la demanda i de la tecnologia. Aquesta inversió, que s’espera que sigui finançada total o parcialment pels Fons Europeus, suposa un increment del 550% respecte la xarxa actual.

El primer tinent d’alcaldia i president de B:SM, Jaume Collboni, ha destacat que “l’ampliació de la nostra xarxa pública de recàrrega elèctrica, que ja és la més gran d’Espanya i una de les més potents d’Europa, és un exemple de com des del sector públic fem una aposta decidida per anticipar el creixement de la demanda de punts de recàrrega i també per facilitar que la implantació del vehicle elèctric pugui arribar a tota la ciutadania, donant cobertura a tots els barris de Barcelona. Aquest és un exemple de la Barcelona que diu sí a la sostenibilitat sense deixar ningú enrere i ajudant a crear oportunitats per a tothom”.

Barcelona, a través de B:SM, garanteix la transició cap a l’ús d‘energies renovables en la mobilitat i promou l’autosuficiència energètica amb les màximes garanties de qualitat, sostenibilitat i accessibilitat al servei de tota la ciutadania. És impulsar la innovació que s’anticipa de forma “intel·ligent” a la demanda elèctrica i que en genera de nova. Endolla Barcelona vol actuar com a palanca clau per estimular el mercat del vehicle elèctric, i mostrar el compromís de Barcelona per continuar orientant-se cap al futur en favor de l’electromobilitat. Així, es contribueix també a la reducció d’emissions de CO2, la disminució del soroll i al respecte pel medi ambient a través de la mobilitat sostenible.