Barcelona aprova per unanimitat el nou Pla d’Acció sobre Drogues i Addiccions 2021-2024

El Plenari dóna llum verda al 10è pla en la matèria, que garanteix la continuïtat a gairebé 35 anys de polítiques municipals per combatre les addicions

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat definitivament aquest divendres el nou Pla d’Acció sobre Drogues i Addiccions per al període 2021-2024. El Pla s’ha aprovat per unanimitat amb els vots favorables de totes les formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament de Barcelona. El Pla d’Acció sobre Drogues i Addiccions té com a missió principal prevenir i reduir el consum de drogues i les seves repercussions negatives en la comunitat.

Aquest és el 10è Pla d’Acció que s’elabora a la ciutat, amb gairebé 35 anys de recorregut, i busca garantir un abordatge integral de les addiccions, des de la prevenció fins el tractament i la reinserció d’aquelles persones que tenen problemes derivats del consum de drogues. Per això es consideren elements clau l’equitat, la justícia social i els drets de les persones usuàries de drogues, amb l’objectiu d’evitar la discriminació i situacions d’exclusió social. Com en les anteriors ocasions, el document definitiu s’ha elaborat amb el lideratge de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i la participació de diferents institucions, entitats i persones usuàries i professionals dels diferents serveis.

Entre les novetats del nou Pla de Drogues, que és fruit de mesos de treball transversal, destaca la incorporació d’un programa escolar específic dirigit a l’alumnat de 4rt d’ESO per a la prevenció dels danys que pot provocar l’addició al joc d’apostes. També incorpora mesures dirigides a reduir el consum excessiu d’alcohol, disminuir les desigualtats de gènere i incloure la perspectiva LGTBI, entre d’altres mesures.

Podeu consultar el Pla d’Acció Sobre Drogues i Addiccions 2021-2024 al següent enllaç: https://www.aspb.cat/pladroguesadiccionsbcn-2021-2024/