Barcelona Activa crea 900 nous llocs de feina en tres mesos

Pretén promoure l'ocupació després de l'impacte de la pandèmia

L’Ajuntament de Barcelona ha creat 900 nous llocs de feina en tres mesos, de maig a juliol, a través dels programes que gestiona Barcelona Activa.

L’objectiu ha estat “facilitar i promoure l’ocupació dels col·lectius més vulnerables i amb més dificultats” per accedir al mercat laboral davant el context econòmic de la pandèmia de la covid-19, segons ha informat en Ajuntament de Barcelona en un comunicat aquest dissabte.

Del total, uns 422 dels llocs s’han creat a través d’una convocatòria extraordinària dels Projectes Integrals amb Contractació (PICs), dotats amb 4.980.000 euros que combinen formació i experiència laboral i es dirigeixen als col·lectius en atur.

El 57% de les places les han ocupades dones, el 55% persones de més de 44 anys, el 18% estrangers i el 5,5% persones amb diversitat funcional.

FOMENTAR L’OCUPACIÓ

D’altra banda, 450 dels llocs s’han creat a través del programa Crea Feina Plus Barcelona 2021, que compta amb una dotació de 2,6 milions d’euros de pressupost i que facilita ajudes a les empreses de fins a 6.000 euros per fomentar l’ocupació.

Un 62% dels llocs han estat per a dones i un 38% per a homes; un 37% per a joves de menys de 30 anys i un 24% per a persones de més de 45; el 54% tenen un nivell d’estudis bàsics i el 59% de les sol·licituds les han fet microempreses amb menys de 10 treballadors en plantilla.