Arriba la Marató de Tv3 “més necessària”

La presentarà Mònica Terribas, Jordi Basté, Laura Rosel i Raquel Sans

La Marató de Tv3 i Catalunya Ràdio, que se celebrarà aquest diumenge i es dedicarà al coronavirus, ultima la seva edició més excepcional i “més necessària”, en la qual incentiva la donació a través dels canals telemàtics per la situació de la pandèmia i comptarà amb més de 15 hores ininterrompudes de televisió.

En la roda de premsa de presentació, el director de TVC, Vicent Sanchis, ha explicat que aquesta edició no podia ser una “Marató normal”, i ha recordat que es va canviar la temàtica, que al principi estava adreçada a la salut mental.

Sanchis ha dit que La Marató vol aportar el seu “gra de sorra” a la lluita contra la pandèmia, i ha dit que la convocatòria d’ajuts a la investigació s’obrirà el dilluns 21 de desembre perquè és una malaltia que no admet esperes.

Així, ha explicat que no hi haurà les quatre seus telefòniques tradicionals que comptaven amb centenars de voluntaris, sinó que es reconvertiran amb un sistema digital de recepció gestionada per personal especialitzat, un canal que la directora del programa, Àngels Molina, ha demanat que es deixi per les persones sense accés a Internet.

És per això que, de manera excepcional, aquest any el telèfon de La Marató no serà el canal principal per fer les donacions, sinó que s’incenivaran la resta de canals de donació com internet, per transferència, Bizum o els caixers automàtics.

ACTIVITATS POPULARS

Sanchis ha afirmat que les activitats populars, que arribaran fins a 1.400, també s’han hagut de reconvertir, de manera que la majoria seran virtuals, i el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha assenyalat que La Marató és “més necessària que mai” i que durant tot el dia s’utilitzarà l’hashtag #tocaatothom.

Com és tradicional, La Marató arrencarà a la ràdio a ‘El suplement’, i el seu presentador, Roger Escapa, ha explicat que s’emetrà un reportatge a Igualada (Barcelona), un dels epicentres durant la primera onada, i entrevistarà l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, que va ser positiu de coronavirus.

A partir de les 9.30 hores, Tv3 iniciarà La Marató, en la qual comptarà amb els presentadors Laura Rosel, Raquel Sans, Jordi Basté i Mònica Terribas, “quatre monstres de la comunicació”, els ha definit Molina.

Molina ha explicat que al matí cadascun dels presentadors serà en un lloc concret, com els hospitals Clínic i Sant Pau de Barcelona, “sense intervenir en l’activitat assistencial”, i que posteriorment se centrarà en el plató, al qual s’ha volgut dotar de calidesa, amb la intervenció de testimonis, que configuren l’espina dorsal del programa.

Basté ha defensat que La Marató és “un dels millors programes que es pot fer a Europa” i considera que Catalunya s’ha de sentir orgullosa, Rosel ha dit que posarà noms i cognoms a les xifres de la pandèmia, i Terribas ha assenyalat que ha de servir perquè la investigació, quan arribi una altra pandèmia, estigui més preparada.

La música serà present durant tot el programa amb Obeses com la banda del programa i discorreran artistes que han participat en el disc de la Marató –del qual Sanchis ha dit que s’han venut 200.000 còpies–, i també hi haurà humor, amb gags inclosos dels presentadors de la cadena.