Arrenquen les obres per construir el primer Centre d’Atenció Integral (CAI) al barri de La Marina de Port

El CAI entrarà en funcionament a finals de 2022, comportarà una inversió per part de l’Ajuntament de 4,04 milions d’euros i suposarà també la urbanització d’una part dels Jardins de Cal Sèbio

El barri de La Marina de Port, al districte de Sants-Montjuïc, acollirà el primer Centre d’Atenció Integral (CAI) de la ciutat.

El projecte, que està impulsat pel Pla de Barris i del qual ja han començat les obres, passa per aglutinar en un únic edifici el Centre de Serveis Socials de la zona, el Punt d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD), una de les antenes del projecte VilaVeïna i diversos espais per a la participació i activitat de les entitats i la ciutadania del barri.

El CAI no només permetrà l’ampliació del Centre de Serveis Socials amb més espai i millor condicions, sinó que es planteja com un espai de treball comunitari per a la millora global de les condicions de vida del veïnat.

En definitiva, es tracta de posar en marxa un nou model innovador de centre municipal des del qual empoderar el veïnat, fer un acompanyament social que incorpori la innovació i, també, oferir més espais a les entitats que ja existeixen al barri per complementar la tasca que ja es fa des de la Sala Pepita Casanellas. El CAI suposa la concreció de l’aposta del consistori per la innovació social i la perspectiva comunitària en l’atenció a la ciutadania.