Arrenca la manifestació estàtica del 8-M a Barcelona

La marxa del Dia de les Dones se celebra amb aforament limitat i en diferents trams

Vista aèria de la manifestació del 8-M al centre de Barcelona. ACN

La concentració feminista del Dia Internacional de les Dones a Barcelona ha arrencat aquest dilluns pocs minuts després de les 18:30 h al passeig de Gràcia. Convocada pel col·lectiu ‘Vaga feminista’, l’acció reivindicativa es fa de forma estàtica, amb inscripció prèvia i aforament limitat per adaptar-se a les mesures de prevenció per la covid-19.

La manifestació unitària del 8-M se celebra sota el lema ‘Juntes, diverses i rebels. Som imparables’ i agrupa vuit trams des de la Gran Via de les Corts Catalanes fins al carrer Rosselló. Després de la manifestació estàtica, les convocants impulsen una cassolada i llums liles des dels balcons catalans a partir de les 21 h.

Dels 8 trams que s’han habilitat per la manifestació, la majoria són no mixtos i només dos permetran la presència de persones de diferents sexes. La inscripció als diferents trams s’ha fet a través del web del col·lectiu ‘Vaga feminista’, diverses hores abans de l’inici de l’acció ja s’havien esgotat totes les places i l’aforament ha quedat ple.

Segons han explicat les organitzadores de la manifestació, per prioritzar la salut de les participants, es permetrà reunir un màxim de 3.600 persones en els diferents trams.