Aragonès confia formar govern a l’abril

I ha insistit que ha de ser "com més aviat millor"

El vicepresident del Govern en funcions i candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit que confia que durant aquest mes d’abril hi haurà un acord de govern amb Junts i considera que “constituir-lo amb agilitat i ràpidament no es contradiu amb el fet que sigui fort i sòlid, és compatible”.

Ho ha dit en unes declaracions als periodistes aquest divendres al Palau Robert de Barcelona, després que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, hagi afirmat que convocarà una altra ronda de consultes amb els grups quan hi hagi senyals que una la sessió d’investidura no fallarà i ha demanat deixar que els negociadors treballin perquè veu prioritari que surti un bon acord al fet que sigui ràpid.

Quan li han preguntat si aquest acord es produirà la setmana vinent -ERC va instar Junts a tancar-lo abans de l’1 de maig-, Aragonès ha insistit que ha de ser “com més aviat millor” per començar a prendre decisions al servei de la reconstrucció de Catalunya i amb tots els recursos.

Ha remarcat que Catalunya fa molts mesos que està en provisionalitat, des de la inhabilitació de l’expresident Quim Torra, per la qual cosa insisteix que l’objectiu en aquests moments és “fer un govern com més aviat millor, perquè les urgències no esperen”.

Quan li han preguntat quin paper creu que hauria de tenir el Consell per la República, Aragonès ha dit que ell quan va presentar la seva candidatura ho va fer per assumir totes les responsabilitats, i sosté que “cap president de Catalunya hi ha de renunciar”.

“Un president elegit pel Parlament ha de tenir tota la màxima implicació i assumir tot el lideratge del 14-F per resoldre el conflicte amb l’Estat, aprovar la llei d’amnistia i l’autodeterminació. Jo vaig presentar la meva candidatura i no hi vull renunciar tampoc”, ha resolt.