Alerten que la meitat de bars i restaurants de Barcelona podrien tancar

Imatge de la terrassa d'un bar a Barcelona. EUROPA PRESS

El president del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, ha advertit aquest dissabte que la meitat de bars i restaurants de Barcelona podrien desaparèixer “en un període de sis a nou mesos”.

Pallarols ha remarcat, en una entrevista a Catalunya Ràdio que ha recollit aquest dissabte Europa Press, que “gairebé el 15% de bars i restaurants de Barcelona ja han tancat” i que, segons una enquesta, el 40% dels que van tornar a obrir després del confinament van dir que tancar-los era una possibilitat a contemplar si la situació no millorava.

Davant el nou tancament de l’hostaleria que va decretar la Generalitat recentment, Pallarols ha defensat que la solució és “que tothom perdi”, no només el sector, motiu pel qual demana que s’anul·li el pagament dels lloguers.

“Si ens deixen sense treballar no podem pagar el lloguer”, ha argumentat, i ha criticat el que qualifica literalment com una protecció escandalosa del sector immobiliari, en les seves paraules.

Ha considerat que oferir el servei a domicili o per emportar no és suficient per salvar els negocis i ha assegurat que “els rebrots no es produeixen en els àmbits reglats de la restauració, on si que hi ha un control, sinó que en l’àmbit de l’oci privat”.