Alerten d’una estafa a Internet amb falses ofertes de treball

La pandèmia ha enviat a l’atur a milers de barcelonins durant aquests mesos. Les dades de desembre indiquen un augment de 9.758 persones a la cua de l’atur a la província. Els portals d’ocupació reben aquests dies moltes visites. Els ciberdelinqüents, sempre atents a qualsevol circumstància o conjuntura, estan aprofitant l’interès dels aspirants per executar un nou engany que deriva en estafa.

El Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) ha detectat durant l’últim mes de 2020 un senzill procediment posat en pràctica pels estafadors.

El delinqüent crea un perfil fals d’una empresa en un portal virtual de recerca de feina i publica una oferta de treball. Quan la víctima es mostra interessat per la feina, la suposada companyia arriba a un ràpid acord i accepta contractar l’aspirant.

Amb l’objectiu de formalitzar el contracte, l’estafador demana al futur treballador seu DNI escanejat o en una fotocòpia. Un cop amb el document en el seu poder, aprofiten per sol·licitar microcrèdits de manera virtual o per telèfon suplantant la identitat de la víctima, tal i com explica Metrópoli Abierta.