Aigües de Barcelona nega errors i atribueix els increments a la nova taxa de residus

Les lectures estimades s'han fet en aplicació del reglament aprovat per l'AMB, defensa l'empresa

Aigües de Barcelona nega que hi hagi hagut qualsevol error en la facturació dels mesos del confinament i defensa que l’increment principal als rebuts és conseqüència de la nova taxa de residus de l’Ajuntament de Barcelona. La firma surt així al pas tant de les queixes dels usuaris com de la roda de premsa que ha fet aquest dimarts a la tarda el consistori de la capital catalana per atribuir els augments a una errada de la companyia.

L’Ajuntament ha assegurat que s’abonarà l’import pagat de més en el proper cobrament. Agbar admet que ha calgut fer lectures estimades a causa de la pandèmia, però subratlla que s’han fet seguint els criteris del reglament aprovat per l’AMB, per la qual cosa descarta que es pugui parlar d’error en cap cas.

Fonts de la companyia han reiterat a l’ACN que l’increment principal de la factura és conseqüència de la nova taxa de recollida de residus a domicilis particulars, i han advertit que això es reflectirà en les pròximes factures.

Les mateixes fonts han descartat que hi hagi hagut cap problema en les factures estimades perquè, han afirmat, Agbar “no ha comès cap error” en l’aplicació del Reglament de Servei Metropolità del Cicle Integral de l’Aigua.

En aquest sentit, recorden que es tracta d’un reglament aprovat per l’AMB que en l’article 60 estableix el mètode de càlcul dels consums estimats i revelen que Agbar ja va avisar aquesta entitat metropolitana que a causa del confinament havia de fer les lectures d’aquesta manera.

Així, afirmen que si hi ha hagut qualsevol desajustament entre la lectura estimada i la real s’estudiarà cas per cas i es resoldrà en la pròxima factura, però alerten de la dificultat d’una solució generalitzada i consideren que qualsevol canvi o nou mètode que es vulgui aplicar necessitaria d’un canvi del reglament que hauria d’aprovar la mateixa AMB.

Finalment Agbar afirma que s’estan atenent “com sempre s’ha fet” les especificitats individuals dels usuaris que ho demanen.

Postures oposades

La posició d’Agbar contrasta amb la de l’Ajuntament de Barcelona, que aquest dimarts a la tarda, a través del regidor Jordi Martí, ha assegurat que es tracta d’una equivocació de l’empresa subministradora del servei públic -i no de la taxa de residus, com assenyala l’empresa- i ha avançat que Agbar abonarà l’import cobrat de més en la següent factura. Segons el regidor, en alguns casos s’ha arribat a cobrar fins a 100 euros de més del que pertocava.